[caption id="attachment_2553" align="alignnone" width="480" caption="Béres Dáviddal, aki remekül végigfotózta és kitartóan végigkóstolta a könyvet"]
S most még egyszer köszönöm a részvételt mindenkinek, aki eljött, sok ismerősnek és legalább annyi ismeretlennek, akik ezek után már nem is ismeretlenek, ugye? Köszönöm a könyvbemutató megszervezését Haulitus Anikónak, az Aréna 2000 kiadó marketingvezetőjének, Kovács Gábornak a jó moderálást, a házigazda Kiss Imrének, a múzeum igazgatójának pedig a helyszínt. Igaz, ez volt az első és az utolsó könyvbemutató a Szent István téri ház kellemes belső udvarra nyíló termében, mert költözik a múzeum, de az új otthon, Óbudán, Krúdy egykori lakóházában még jobban illik majd a múzeum szellemiségéhez. Ott aztán tényleg olyan könyveket kell bemutatni, amelyekből legalább megközelítőleg olyan rajongás árad a kiváló ételek és italok iránt, mint az egykori tulajdonos örökbecsű írásaiból.
Két könyv után most pedig ideje pár hétre elvonulnom a konyhából a konditerembe meg a futópadra, mert eddig könyvenként 5 kilóval sikerült gyarapítanom magamat, márpedig ezen logika alapján a harmadik kötet már vészes következményekkel járna, és gardróbom egyetlen darabját használhatnám csak utána, a díszzsebkendőmet.
És hogy az ételekről is essen szó: a mini túrótorták receptje benne van a könyvben – noha a könyvbemutatóra nem áfonyalekvárral, hanem bujavörös, rumot sóhajtozó szilvalekvárral készítettem –, a csokoládédugók receptje viszont nincs benne, ez majd felkerül ide a blogra.
Legutóbbi hozzászólások