A Mosel-völgy gyöngye

2011.05.13. 09:31 | Asztaltánc | Szólj hozzá!

Több mint egyhetes németországi gasztrokalandozás után érkeztem haza: Würzburg pincéi, Mainz pezsgői, a Coblenz városánál végződő Mosel völgyének szépségei, az Ahr folyót szegélyező meredek hegyoldalakra felkúszó szőlőskertek, Cochem mesekastélyának képei még kavarognak a fejemben. Újabb bizonyítékokat szereztem annak alátámasztására, hogy a német fehérborok kiválóak, hidegen gyömülcsösek, egész lényük kissé hűvöskés, ez érthető is az északi fekvés miatt, de ez távolról sem hátrány. Rizlingben a németek továbbra is verhetetlenek – a bor pengeéles, íze metsző, de nem sebet ejt, hanem balzsamoz.

Törött szívekre különösen ajánlható kezelés.

Rövidesen jön egy kis borbeszámoló, s elidőzöm majd azon is, hogy milyen a német borrangsor, hogyan kategorizálják a borokat, illetve milyen elnevezési sajátosságok vannak, mert vannak.

[caption id="attachment_2544" align="alignnone" width="480" caption="Burg Cochem"][/caption]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztaltanc.blog.hu/api/trackback/id/tr794025009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása