Keménylegény-szendvics

2010.11.26. 15:54 | Asztaltánc | Szólj hozzá!

  Mielőtt felvennénk a szokásos lenéző attidűdöt az amerikai konyha hallatán, tekintsünk egy pillanatra magunkba, feledjük el átmenti NATO- és szuperhatalom-ellenességünket, és ismerjük el, hogy az amerikaiak igenis tudnak egyet s mást. Magukba szívták a különböző nemzetek…

Az egyszervolt rakott kalács

2010.11.26. 14:48 | Asztaltánc | Szólj hozzá!

Számos amerikai recept kezdődik úgy, hogy végy fél kilogramm maradék sültpulykát vagy 60 dkg főtt marhát. Ilyenkor mindig ingerült leszek, mert errefelé más a világ, a bőséges vasárnapi ebédek után sem maradnak vissza kilószám mindenféle húsok, szószok, sütemények,…

Mindentbele leves

2010.11.24. 10:48 | Asztaltánc | Szólj hozzá!

Minden híres szakács alkotott már úgy receptet, hogy csak azokat a hozzávalókat használta, amelyek éppen kéznél voltak. Így született a híres marengói csirke is, mint leírtam volt. Ilyen mindent-bele ételeket persze sokan készítettünk már, de sajnos ez nem jelenti azt, hogy mi is…

Csirkemellfilé ravaszdi-módra

2010.11.23. 13:37 | Asztaltánc | Szólj hozzá!

Rókagomba-mártással leöntött csirkemell-szeletek Sok rajzfilmet láttam gyerekkoromban Tomról és Jerryről, s én mindig a félreismert macskának drukkoltam a bosszúálló egér helyett. Sőt, bűneimet tetézendő beismerem, hogy ez a helyzet a rókamesékkel is: számos történet…

süti beállítások módosítása