Támogatóink

  • Wüsthof
  • WMF
  • Mauviel
  • KitchenAid
  • Cristel
  • EmileHenry
  • Le Creuset
  • Tallér Co

Asztaltánc

Marton Levente ételmeséi

Legutóbbi hozzászólások

Az út eleje

2010.11.13. 01:47 | Asztaltánc | 1 komment

Kedves olvasók, ismerjük már egymást egy ideje, években is mérhető már ez az idő. A Metropol (akkor még Metro) hírújság és magazinja, az Ananász oldalain kezdődött a történet, nem várt folytatással. Nem hittem volna magam sem, hogy a főzés körüli kitartó sündörgésem eredménye egy cikksorozat lesz, aztán egy könyv, majd gyorsulni kezdenek az események, hiszen szinte készen van már a második könyv, buzgón fotózzuk éppen – Béres Dávid remek munkát végez –, elindult az új sorozat a Nők Lapjában, és tessék, most útjára bocsátjuk a weboldalt.

Remélem, az Asztaltánc igazi találkahely lesz mindazok számára, akik szeretik a gasztronómiát, eltűrnek némi maliciózus humort, s egyben arra is kíváncsiak, hogy milyen múlt lapul az ételek mögött, milyen konyhatechnikát kell használni a siker érdekében, és mindezek mellett persze sort kerítek még sok-sok apró praktikumra. Lesz könyvajánló, ütköztetjük a prót és a kontrát a vitás konyhakérdésekben, készítek riportokat, gasztroműsor-kritikákat és könyveket is ajánlok.

Heti két-három, szépen fotózott poszt kerül majd fel, de lendülettől függően talán több is…

És némi magyarázat: a blog neve azért lett Asztaltánc, mert találóan fejezi ki a tartalmat. Elvégre minden az asztal körül forog itt, de van benne játékosság, akár egy könnyű keringőben, mégis vigyázunk arra, hogy ne vétsük el a lépést, bár az nem kizárható, hogy néha-néha rálépek egy-egy lábra… Akár az asztalon is táncolhatunk veszett jókedvünkben, csak le ne rúgjuk a családi ezüstöt meg a kristályt…

Az Asztaltánc elrajtolt, kapcsolják be
a biztonsági öveiket, és a következő években
már ne is kapcsolják ki.

Azt is észrevehetik, hogy itt-ott úgy nevezem magam, hogy kulinárista. Ez egyszerű szenzációhajhászás, manapság az ilyesmi kötelező… :) Igazából csak megtetszett nekem a szó, amit akkor találtam ki hirtelenjében, amikor két barátom arról faggatott, hogy tulajdonképpen mi is vagyok én a gasztronómiában? Ételmesélő? Boríró? Szakács? Laikus? Amatőr? Nos, laikus talán igen, de amatőr semmiképpen sem. Maradjunk annál, hogy kulinárista, s hogy ez mit is jelent, az talán majd kiderül a blogból, a cikkekből, a könyvekből.

Az Asztaltánc elrajtolt, kapcsolják be a biztonsági öveiket, és a következő években már ne is kapcsolják ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztaltanc.blog.hu/api/trackback/id/tr494024972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása